Neformalna grupa građana zatražila ostavku Johanna Sattlera s pozicije Šefa Delegacije EU u BiH

Neformalna grupa građana okupljenih pod nazivom ReSTART, uz podršku KRUG 99 i probosanskih opcija iz dijaspore organizovali su proteste ispred zgrade Delegacije EU, Skenderija 3a, Sarajevo na kojima su tražili hitan i neodložan opoziv šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Johanna Sattlera.

Nakon protesta, ovaj zahtjev je u pisanoj formi predat na protokol u zgradi EU u BiH i u sjedište EU u Briselu, te je nakon toga biti distribuiran u medijima, i na druge dostupne načine, a sve s ciljem šireg informisanja kako domaće tako i inostrane javnosti.

Cilj ove grupe jeste da ukaže na na devijantnu politiku koju EU putem svojih izabranih predstavnika provodi u Bosni i Hercegovini.

Potpisani građani Bosne i Hercegovine, pozvali su na hitnu smjenu Nj. E. Johanna Sattlera sa pozicije šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Smatraju neprihvatljivim nastavak djelovanja šefa Delegacije u situaciji u kojoj bi se vrijednosti i principi za koje se borio u prvoj polovini 20. stoljeća i odbrana evropskih granica mogli PONOVNO odigrati u Bosni i Hercegovini.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*