U Kladnju 90 cm snijega: Vanredno stanje, nema struje i vode, putevi zakrčeni…

Štab civilne zaštite Općine Kladanj, na jutros održanoj vanrednoj sjednici, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode zbog visine snježnog pokrivača, problemima u snabdijevanju domaćinstava električnom energijom i pitkom vodom.
Visina snježnog pokrivača u mjesnoj zajednici Tuholj je oko 90 centimetara, dok je u ostalim mjesnim zajednicama dostigao visinu od 60 centimetara.

Nastava u osnovnim i srednjoj školi na području općine Kladanj je obustavljena, a i aktivnosti privrednih subjekata su zbog visine snijega i prekida u snabdijevanju električnom energijom, svedeni na minimum.

Kako je navedeno na sjednici Štaba  CZ,  postoji bojazan da uslijed topljenja snijega ne dođe do novih poplava i klizanja tla, što bi dodatno pogoršalo ionako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici koja se još nije oporavila od prirodnih nepogoda koje su je zadesile u protekloj godini.

Zbog težine snijega često dolazi do lomljenja i padanja  stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama  i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama.

Sve raspoložive snage trenutno su na terenu i vrše otklanjanje kvarova na elektovodovima, uklanjanje snijega i stabala sa  putnih komunikacija.

U saradnji sa Domom zdravlja radi se na pružanju pomoći bolesnim licima i uspostavi komunikacije za nesmetan prijevoz dijaliznih pacijenata na UKC Tuzla.

Snijeg na području općine Kladanj i dalje intezivno pada.

(Tuzlainfo/rtv7))

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*