Foto: Arhiva

Skupština FK „Sloboda“: Dug više od 7,5 miliona KM

Sinoć je održana Skupština FK Sloboda, na kojoj je objelodanjen podatak da je ukupan dug tuzlanskog kluba, za period od 2004. do 2012. godine  više od 7,5 miliona KM.  Najveći dugovi ostvareni su u 2008. godini – 1.225.000 KM i 2010. godini– 1.000.009 KM.

Predsjednik UO Azmir Husić, koji je podnio Izvještaj o radu FK Sloboda, konstatovao je da je za 16 mjeseci, otkako se nalazi na čelu kluba, potrošeno 935.000 KM. U ovoj godini, za period od 6. januara do 28. maja, prihodi i rashodi kluba su iznosili 619.000 KM.

Uprava radi transparentno i do danas sve obaveze prema igračima, Stručnom štabu i dobavljačima, izmirila je na vrijeme, pri čemu nije zabilježila niti jednu marku duga. Do 10. juna FK Sloboda, mora zadovoljiti sve kriterije N/FSBiH da bi dobio licencu za takmičenje u Premijer ligu BIH, rečeno je ovom prilikom.

Uz Izvještaj o radu UO, delegati Skupštine su jednoglasno usvojili i Izvještaj o radu Omladinskog pogona FK Sloboda, čije će mlađe selekcije , kadeti i juniori, od nove sezone , takodje igrati u Premijer ligi. Imenovano je i 5 novih članova, koji su zamijenili delegate, koji su razriješeni na lični zahtjev ili iz nekih drugih razloga. Nova imena su : Samie Cipurković, Amir Azapagić, Emir Sejranić, Aleksandar Jović i Zlatan Begić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*