Otežan saobraćaj zbog sniježnih padavina

Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Glamoč-Mlinište kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo.

Na magistralnom putu Livno-Šuica i Kupres-Šuica-Tomislavgrad saobraćaju samo putnička vozila naizmjenično jednom trakom, dok teretna vozila i dalje ne mogu saobraćati.

Teretna vozila s prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled. I dalje se upozorava na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin pretežno mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

Zbog snježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*