(VIDEO) Porast nivoa vodotoka – obilne padavine u Tuzli do sada nisu prouzrokovale štetu

Do pisanja ovog teksta nisu zabilježeni veći problemi prouzrokovani obilnim kišnim padavinama i grmljavinskim nevremenom u Tuzli.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je upozorenje na obilne padavine i jak vjetar, u periodu od 10. do 13. juna. Budući da padavine najavljene tokom vikenda mogu izazvati poplave bujičnog karaktera, klizišta i ugroziti živote ljudi, infrastrukturu i druga materijalna dobra iz Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla su svim gradskim službama i preduzećima uputili poziv na pripravnost za adekvatan odgovor. Sve je u cilju sprječavanja posljedica po živote i zdravlje građana i štete na materijalnim dobrima.

Kontaktirali smo Službu Civilne zaštite Grada Tuzla, kao i Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Tuzla, koji su nam kazali da nije bilo značajnijih prijava sa terena.

Osim toga, zbog kvara na predajniku, trenutno nije moguće pratiti program Radio Tuzle na frekvenciji od 94mHz. U toku su radovi na otklanjanju kvara. Našim slušaocima zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju.

Snimke trenutnog stanja vodotoka u Tuzli pogledajte u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*