Sažetak vanrednog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dan 10.06.2022.godine, do 19:00 sati

POPLAVE 

Tuzlanski kanton

Općina Čelić. Na području općine Čelić uslijed jakih kišnih padavina došlo je do porasta i izljevanja svih lokalnih vodotoka i rijeke Šibošnice iz svojih korita. Tom prilikom poplavljeno je prema prvim procjenama oko 100-injak stambenih i drugih objekata na području ove općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe, policija su na terenu a uključena je i mehanizacija.

Općina Banovići Na području općine Banovići uslijed jakih kišnih padavina došlo je do izljevanja lokalnih vodotoka (potoka) i plavljenja nekoliko objekata u naseljima Kredit mahala, Jezero, Ekonomija. Vatrogasna jedinica Banovići je na terenu radi crpljenja vode iz objekata.

Grad Živinice. Vatrogasna jedinica Živinice je imala 7 prijava za poplave oko stambenih objekata u naseljima Ciljuge, Suha i Đurđevik.

Općina Teočak. Na području općine Teočak lokalni potok je poplavio dva stambena objekta. Komunalne službe su na terenu i vrše crpljenje vode iz pomenutih objekata.

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica Tuzla je otišla na intervenciju crpljenja vode u naselju Dragunja Donja, o kojem je rijeka Tinja poplavila više stambenih objekata.

Grad Srebrenik. U naselju Previle rijeka Tinja je poplavila više stambenih objakata, a u naseljima Tinja, Potpeć i Bjelave površinske vode su poplavile nekoliko stambenih objekata. Na terenu je Vatrogasna jedinica Srebrenik.

KLIZANJE TLA

Tuzlanski kanton

Općina Banovići. Prijavljeno je pokretanje klizišta u naselju Tulovići.

Grad Tuzla. Prijavljeno je pokretanje klizišta na lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*