Zbog jakog vjetra i sniježnih nanosa potpuno obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Glamoč-Mlinište kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo,izvještaj je BIHAMK-a od 21.00 sat.

Na magistralnim putevima  Livno-Šuica i Kupres-Šuica-Tomislavgrad saobraćaju samo putnička vozila naizmjenično jednom trakom, dok teretna vozila i dalje ne mogu saobraćati.  Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled). I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin pretežno mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

Zbog sniježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

(bihamk/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*