U Tuzli okrugli sto o lokalnim proizvodima

U okviru projekta “Razvoj lokalne ekonomije u Bosni i Hercegovini na osnovu iskustava V4“, koji se realizira prema Višegrad V4 programu, namijenjenom za zemlje zapadnog Balkana u kojem, pored BiH i Mađarske, učestvuju i Češka i Slovačka, Centar za ekologiju i energiju organizuje 21. juna okrugli sto o lokalnim proizvodima.

Na Okruglom stolu će se predstavnici medija i ostali učesnici upoznati o realiziranim projektnim aktivnostima, čiji je cilj podizanje svijesti stanovnika TK o lokalnim proizvodima i osnaživanje žena, lokalnih proizvođača, sa područja Regije jezera Modrac i iz Gornje Tuzle da budu još uspješnije u proizvodnji i promociji svojih lokalnih proizvoda.

Najveća vrijednost ovog projekata je da je došlo do umrežavanja lokalnih proizvođača i razmjene važnih iskustava i primjera dobre prakse između onih koji se bave ili žele da se bave proizvodnjom i prodajom lokalnih proizvoda u BiH, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj. Očekuje se da će projektne aktivnosti  rezultirati poboljšanjem kvaliteta i količine proizvedenih lokalnih proizvoda, samim tim i povećanja lokalne turističke usluge na području TK.

Svrha Okruglog stola je informiranje javnosti i pronalaženje mogućnosti i narednih koraka za razvoj povoljnih uslova za proizvodnju i prodaju lokalnih proizvoda na kantonalnom nivou.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*