Vijeće ministara danas o izvršenju budžeta institucija za prošlu godinu

Savjet ministara danas će razmatrati izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za period januar-juni i januar-septembar prošle godine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora.

Na dnevnom redu je i okvirni sporazum/nacrt osnova za zaključivanje okvirnog sporazuma o finansijskom partnerstvu između Evropske komisije i BiH o posebnim aranžmanima za sprovođenje finansijske pomoći Unije BiH u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA tri), najavljeno je iz Savjeta ministara.

Na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa biće razmatran i prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31. decembra.

Ministarstvo bezbjednosti dostavilo je na razmatranje prijedlog odluke o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima i prijedlog odluke o utvrđivanju visine posebnog dodatka na platu policijskim službenicima u policijskim organima BiH i državnim službenicima u Agenciji za istrage i zaštitu koji obavljaju poslove koji su u neposrednoj vezi s operativno-istražnim poslovima.

Na sjednici će, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, biti razmatran i prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za ovu godinu, kao i informacija o stanju javne zaduženosti BiH na 31. decembar 2021. godine.

Sjednica će biti održana u zgradi zajedničkih institucija BiH od 12.00 časova. 

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*