Emir Hadžihafizbegović dobitnik još jednog velikog priznanja

Bh. glumac,Tuzlak, Emir Hadžihafizbegović dobitnik je nagrade Grand Prix za najboljeg glumca na 43. međunarodnom filmskom festivalu Fest koji se od 27. februara do 8. marta održava u Beogradu.

Nagrada će Hadžihafizbegoviću biti svečano uručena sutra navečer u beogradskom SAVA Centru, potvrdio je glumac za Oslobođenje.

Žiri glavnog takmičarskog programa ovogodišnjeg Festa u sastavu Neda Arnerić (predsjednica), Srđan Dragojević, Deborah Kara Unger, Maja Miloš, Giuseppe Piccioni, Ellen Kuras i Liu Jie izabrao je Hadžihafizbegovića za najboljeg glumca u konkurenciji 15 filmova iz cijelog svijeta.

Ovo priznanje Hadžihafizbegoviću je pripalo za ulogu u hrvatskom filmu “Takva su pravila” reditelja Ognjena Sviličića. Podsjećamo da je prošle godine za istu ulogu bh. glumac nagrađen Zlatnim Lavom na venecijanskom filmskom festivalu.

Film “Takva su pravila” govori o pedesetogdišnjem taksisti Ivi, njegovoj sredovječnoj ženi Maji koja je domaćica i pati od povišenog tlaka, i njihovom sinu Tomici, maturantu srednje škole. Obitelj živi mirnim, ni po čemu osobitim životom, sve dok jednog dana Tomica ne dođe kući pretučen.

(Faktor.ba/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*