Policija privela napadača koji je pištoljem udario Jerku Ivanković Lijanović

MUP Zapadnohercegovačke županije priveo je 43-godišnjeg R. C. (43) iz Širokog Brijega koji je u prijepodnevnim satima u tom gradu fizički napao federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerku Ivankovića Lijanovića, udarivši ga drškom pištolja u glavu.

Kako je priopćeno iz županijskog MUP-a, oko 11:30 sati policija je zaprimila prijavu da je, ispred restorana Borak u Širokom Brijegu, fizički napadnut ministar u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović.

Prema navodima iz prijave, koju je županijski MUP zaprimio iz Federalne uprave policije, nepoznati muškarac udario je ministra Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Lokalna policija odmah je izašla na teren te je oko 13 sati pronašla i lišila slobode R. C., kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog kaznenog djela, i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim.

Liječnička pomoć Jerki Ivankoviću Lijanoviću pružena je u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je isti pozvan u PU Široki Brijeg, gdje daje iskaz u svojstvu oštećenoga, navodi se u priopćenju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*