Potres u Zapadnoj Srbiji, nema podataka o ozbiljnijoj šteti

Potres koji je potrajao tridesetak sekundi osjetio se u nedjelju navečer u većem dijelu Srbije, a epicentar je bio u zapadnom dijelu zemlje, na području općine Kosijerić.

Potres 5. stupnja Merkalijeve ljestvice te magnitude 4,6 jedinica po Richteru registriran u 21,47 sati, a epicentar je bio u selu Mrčići  kod Kosjerića na dubini od oko pet kilometara, potvrdio je Republički seizmološki zavod Srbije.

Prema dosadašnjim izvješćima, nema većih oštećenja osim pukotina na starijim građevinama.

“Za sada nema informacija o materijalnoj šteti na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Stožer za izvanredne situacije, policiju i  vatrogasce” rekao je medijima predsjednik općine Kosijerić Milijan Stojanić i više informacija s terena najavio za ponedjeljak.

U razmjeni informacija na društvenim mrežama navodi se da štete ima na kućama u selima blizu epicentra, ali zasad nema službenih potvrda o ozbiljnijim oštećenjima.

U Republičkom seizmološkom zavodu kažu da su u potresima poput sinoćnjeg moguća oštećenja na objektima poput rušenja dimnjaka, manjih pukotina na nosećim zidovima te oštećenja na krovu.

Potres se najviše osjetio u zapadnom dijelu Srbije, a osjetili su ga i pojedini Beograđani, Novosađani, mještani Lazarevca, Vrnjačke Banje, Šapca te još nekoliko gradova.

Na istom području između Kosjerića i Valjeva potres slabijeg intenzitete (2,7 jedinica Richtera) zabilježen je prije par dana.

(RTv7/ Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*