Najmlađa kadetkinja STK “Kreka-Edelex” osvojila zlato u starijoj kategoriji

Protekle nedelje u Prijedoru je održan  3.otvoreni  turnir Bosne i Hercegovini u kategoriji mlađi kadeti/kadetkinje u stonom tenisu. Na turniru je učestvovalo 17 ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine, u obje konkurencije.

Stonotenski klub “KREKA-EDELEX” iz Tuzle ostvario je istorijski rezultat. Takmičarka Šejla Zlatanović,inače igračica u najmlađim kadetima, osvojila prvo mjesto, pehar i zlatnu medalju  na Državnom prvenstvo u starijoj kategoriji -mlađe kadetitkinje, pobijedivši u dramatičnom  finalu do sada neprikosnovenu Harisu Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” iz Ilijaša rezultatom 3:2 u setovima.

Još je važno napomenuti da je u borbi za ulazak u finale Šejla pobijedila klubsku igračicu Dalilu Kurtić, koja je na kraju osvojila treće mjesto i okitila se bronzanom  medaljom.

Ostali igrači nisu uspjeli doći do same završnice turnira,ali su zabiljižili svi vrijedne rezultate u obje kategorije.

Na turniru je učestvovala oko 100 igača,od čega je 9 igrača iz Stonoteniskog kluba “KREKA-EDELEX”, što govori da i pored teške situacije u kojoj se sport nalazi,u klubu postoji zavidan rad sa najmlađim kategorijama.

Predstojeće naporne pripreme Kluba za sljedeći turnir, odnosno državno prvenstvo, 14.juna u Bugojnu.

( RTV/Kreka-Edelex)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*