Servisne informacije za 22. juli: Bez vode više naselja u gradu

Do prekida u vodosnabdijevanju došlo je u dijelovima naselja Pasci i Mandići. Moguće otežano vodosnabdijevanje pojedinih mjesnih zajednica Grada Tuzla (MZ Centar, MZ Slatina, MZ Slavinovići, MZ Simin Han, MZ Gornja Tuzla, MZ Požarnica) zbog radova na Pumpnoj stanici Spreča. Uredno je vodosnabdijevanje u ostalim gradskim i prigradskim naseljima gradu, saopćeno je iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

U protekla 24 sata javni red i mir narušen 1 puta, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda. Dvije osobe su zadobile lake povrede, a za 3 osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći Tuzla, građanima su pružene 183 medicinske usluge.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u posljednja 24 sata imala je dvije tehničke intervencija.

Odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija se po planu i programu kažu u Javnom komunalnom preduzeću Komunalac Tuzla.

Zbog radova na zamjeni telefonske centrale u Gradskoj upravi Tuzle, u periodu od petka 22.07. počevši od 09:00 sati doći će do povremenih zastoja u radu telefonskih linija svih gradskih službi. Ponovno uspostavljanje pojedinih linija očekuje se tokom istog dana, a redovan rad svih telefonskih linija će biti uspostavljen najkasnije do ponedjeljka, 25.07. u 07.00 sati. U slučaju nemogućnosti dobijanja potrebnog telefonskog broja, u ovom periodu će na raspolaganju biti broj  060 327 45 19, putem kojeg će se moći dobiti upute za uspostavljanje potrebnog kontakta sa uposlenicima Gradske uprave.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*