Podrška aktivnostima Udruženja „Amica Educa“

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se u četvrtak, 21.7.2022. u prostorijama Grada Tuzle, sa predstavnicama Udruženja „Amica Educa“, Selmom Aličić, direktoricom i Amilom- Mimicom Kunosić, predsjednicom Upravnog odbora Udruženja. Sastanku je prisustvovala Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, socijalnu zaštitu i mlade.

Cilj sastanka je bilo upoznavanje sa aktivnostima Udruženja u oblasti psihosocijalne zaštite djece, mladih i odraslih, te socioekonomskog osnaživanja marginaliziranih društvenih grupa. Posebno je naglašena narasla potreba za ovom vrstom aktivnosti u periodu tokom i nakon pandemije, socioekonomske krize, te uslijed ratnih dešavanja u Ukrajini i drugim dijelovima svijeta. Također je istaknuta i sve veća potreba za radom Porodičnog savjetovališta, te umreženost i dobra saradnja sa Centrom za socijalni rad Tuzla i drugim institucijama.

Gradonačelnik Imamović je čestitao na rezultatima i kontinuitetu u radu Udruženju „Amica Educa“, te dodao da je upoznat sa njihovim aktivnostima i da Grad Tuzla, u skladu sa nadležnostima i mogućnostima, kontinuirano pruža podršku njihovom radu. „Svjesni smo aktuelne socioekonomske situacije i potrebe da, pored javnih, prije svega socijalnih i zdravstvenih institucija, i određena udruženja, koja su se u svom dosadašnjem radu dokazala,  budu dio sistema socijalne zaštite“, rekao je gradonačelnik, te dodao da će Grad Tuzla nastaviti sa pružanjem podrške Udruženju „Amica Educa“.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*