Grad Tuzla objavio Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje

Grad Tuzla objavio Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta

Grad Tuzla je, putem Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle, u utorak,  2.8.2022. godine, objavio  Javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta.

Predmet javnog poziva je dodjela sredstava za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta iz Budžeta Grada Tuzle za 2022. godinu. Namjenska sredstva planirana su na poziciji „Grantovi za sportske manifestacije“ u iznosu od 24.900,00 KM. Sredstva će biti dodijeljena za finansiranje/sufinansiranje manifestacija iz oblasti sporta koje se realizuju u toku tekuće godine u sljedećim prioritetnim oblastima:

  1. sportska takmičenja osnovnih i srednjih škola,
  2. manifestacije koje podstiču afirmaciju i razvoj sporta,
  3. sportska domaća i međunarodna takmičenja koja se realizuju u gradu Tuzli,
  4. međunarodne sportske manifestacije i takmičenja koja će promovisati grad Tuzlu u zemlji i inostranstvu.

Pravo na dodjelu sredstava po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti neprofitne organizacije (udruženja i fondacije) sa sjedištem na području grada Tuzle koje ispunjavaju uslove navedene u Javnom pozivu. Javni poziv je otvoren 21 dan od dana objavljivanja, a krajnji rok za predaju aplikacija je 23.8.2022. godine. Tekst Javnog poziva, sa pratećom dokumentacijom može se pronaći OVDJE.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*