U nedjelju počinje 2.Guitar Fest Tuzla

Drugi internacionalni festival gitare Tuzla će se održati od 7. do 10. augusta. U tom periodu su predviđeni: masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta.

Guitar Fest Tuzla počinje svečanim otvorenjem 07. augusta , koncertom legendarnog gitariste i profesora na akademiji u Novom Sadu, Zoranom Krajišnikom.  Otvorenje i  koncert će se održati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20:30 sati.

Poslije otvorenja organizovano je druženje uz after koncert Murisa Varajića na platou Hrvatskog kulturnog centra sa početkom u 21:30 sati.

Drugi dan  festivala predstavit će nam se koncertom virtuoz Goran Krivokapić, jedan od trenutno najtraženijih gitarista  na svijetu.

Za treći  dan festivala publika će imati priliku prisustvovati koncertu koji će izvesti Edin Karamazov, umjetnik koji  je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične muzike. Karamazov je nastupao sa Stingom i mnogim drugim imenima svjetske scene.

Posljednji dan festivala održat će se koncert polaznika masterclass-a i zatvaranje festivala.

Svi koncerti će se održavati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20:30 sati.

Guitar Fest je sastavni dio Festivala mladih Tuzla. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.

Osim koncerata, tokom festivala planirane su cjelodnevne aktivnosti:  (masterclass, kamerna muzika , orkestar gitara i predavanja na temu). Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači  Emir Ibrakić te tuzlaci Elvis Sivčević i Sanel Redžić.

Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: (Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach).

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*