U Tuzli turnir u malom fudbalu posvećen Srđanu Aleksiću

Udruženje „Radničke sportske igre“ iz Tuzle, organizatori su Prvog memorijalnog turnira „Srđan Aleksić“, koji će se u nedjelju održati u Mejdanu. Na turniru će učestvovati šest ekipa, odnosno, „Leotar” Trebinje, „Bosna Kompred“ Tuzla, „Salines“ Tuzla, „Sokrates“ Banja Luka, „Klanac“ Brčko i „Vinkovci“ iz Vinkovaca. Predviđeno je i da fudbalski veterani Tuzle, odigraju revijalnu utakmicu sa navijačkom grupom „Fukare“.

Cilj i želja organizatora je da ovaj turnir preraste u tradiciju, i da se održava svake godine oko 27.januara, kada je 1993.godine Srđan Aleksić ubijen, braneći svog prijatelja muslimana od pripadnika Vojske Republike Srpske. O ovome nam je više kazao Mirsad Gavranović, predsjednik Udruženja „Radničke sportske igre“ Tuzla.

„Naredne godine mi planiramo da pozovemo reprezentacije sa područja bivše Jugoslavije, i imamo naznake da bi se to moglo realizovati. Nastojat ćemo da ovaj projekat proširimo, kako nebi bio samo turnir u malom fudbalu i ne samo u Mejdanu. Uključit ćemo i djecu sa posebnim potrebama, možda organizovat sjedeću odbojku, zašto nebi uključili „Pannonicu“ i organizovali turnir u odbojci na pjesku, turnir, kuglanju, plivanju… Ovo se može proširiti i dignuti na jedan visok nivo“, kazao je Gavranović.

Projekat je pored nekoliko sponzora, prepoznala i Gradska uprava Tuzle. Vedaran Lakić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

„Ova ideja koja je potekla od RSI Grada Tuzla nam se svidjela čim smo je čuli, i mi podržavamo ovakav projekat u potpunosti. Drago nam je da je jedna ovakva ideja potekla iz Tuzle“, rekao je Lakić na održanoj press konferenciji.

Turnir počinje u nedjelju u 10 sati u velikoj dvorani SKPC Mejdan, a svečano otvaranje zakazano je za 14 sati. Predviđeno je da turnir proglase otvorenim Srđanov otac Rade Aleksić, načelnik Trebinja Slavko Vučurević, i gradonačenik Tuzle Jasmin Imamović.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*