Strani komentatori u čudu: Ovo je ludo, Pudar pliva izvanredno, nevjerovatno!

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas je na fantastičan način svojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Lana je nastupila u stazi broj dva i čuvala je prvo mjesto od starta utrke pa sve do samog kraja. U čudu je ostavila i strane komentatore koji su prenositi utrku.

U početku je komentator utvrdi da je Lana imala velo brz start i da je pitanje može li izdržati te je konstatirao da je lider na prvih 50 metara.

– Pudar napada utrku, to je sigurno. Ona će ići tako do kraja i vidjeti ćemo je li ostalo dovoljno snage. To je veliko vodstvo. Mislim da svi koji ovo gledaju govore: Jesi li luda, rekao je komentator nakon 100 završenih metara a u narednih 50 fokus je bio ponovo na Lani

– Ja ne vjerujrujem da će Pudar izdržati, ali hajde da vidimo. Svi u Bosni i Hercegovini će sigurno reći: Da ti to možeš!, ali umoriće se sigurno u zadnjih 50 metara ..

A onda je došlo zadnjih 50 metara …

– Ovo će biti nevjerojatan način za plivati utrku, ako izdrži do kraja, rekao je komentator a par sekundi kasnije ustvrdio:

– … znate šta, ona će izdržati do kraja. Ovo je izvanredan način plivanja 200 metara. Kakvo plivanje. Nevjerovatno plivanje Lane Pudar … mislio sam da je ovo samoubilački, ali očigledno ona zna bolje od mene.

S ovim vremenom Pudar je među 6 najboljih u svijetu ove godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*