Servisne informacije za četvrtak, 18. august: Bez vode nekoliko ulica i naselja

Iz MUP-a TK smo saznali da javni red i mir nije narušavan. Evidentirano je izvršenje tri krivična djela. Na području Tuzlanskog kantona se dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe teško povrijeđene a četiri lako, i u sedam nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći, pruženo je 197 zdravstvenih usluga.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata obavili tri tehničke intervencije, gasili su jedan požar niskog rastinja na Boriću, gasili su i kamion na Brčanskoj malti, kao i požar štale u Simin Hanu u kojem nije bilo povrijeđih.

VODOVOD – Naselje Marići je bez vodosnabdijevanja zbog kvara na cjevovodu. Kvar će biti saniran u toku dana. Osim toga, danas u periodu od 8.00 sati do završetka radova na rekonstrukciji cjevovoda, bez vodosnabdijevanja će biti nekoliko ulica u naselju Batva (ulica Jure Keroševića, dio ulice Ive Andrića kao i dio ulice Batva). Također, u ulici Alije Ibrića doći će do otežanog odvijanja saobraćaja (moguća i obustava) zbog radova na cjevovodu u periodu od 8:00 sati pa do završetka radova. Uredno je vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja.

KOMUNALAC – Uredan je odvoz otpada, kao i uređenje i higijena grada.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*