Tuzla City u Srebreniku dočekuje Leotar, Borac i Željezničar igraju derbi kola

Današnjim susretima u Bosanskom Novom, Srebreniku i Modriči se nastavlja šesto kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što su jučer Sarajevo i Sloboda podijelili bodove odigravši neriješeno (1:1) u Zenici, danas će biti odigrane još tri utakmice ovog kola.

Program počinje derbijem kola u Bosanskom Novom gdje će Borac dočekati Željezničar. Banjalučani su blagi favoriti u današnjem duelu koji počinje u 17 sati, no i ekipa koju vodi Edis Mulalić je pokazala da je sposbna savladati i najbolje timove u našoj zemlji, te nas stoga danas očekuje izuzetno zanimljiv duel.

Pola sata nakon što sudija Kazazić označi početak duela u Bosanskom Novom, njegov kolega Gedžo će dati znak za početak duela u Srebreniku gdje će Tuzla City dočekati Leotar. Tuzlaci su veliki favoriti i sve osim njihove pobjede u ovom susretu bi predstavljalo veliko iznenađenje.

Današnji program zatvara utakmica u Modriči između Sloge i Širokog Brijega. Gosti su u odličnoj seriji i trenutni su lideri Premijer lige BiH, dok je Sloga uvezala dva poraza, pa uloga favorita ipak pripada Širokobriježanima, iako su se Dobojlije pokazale kao tvrd orah u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Sutra će na Mokrom Docu Posušje dočekati Igman, dok je duel Veleža i Zrinjskog odgođen zbog nastupa Plemića u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

6. kolo Premijer lige BiH:

Sarajevo – Sloboda 1:1

Borac – Željezničar (subota, 17:00, Arena Sport)

Tuzla City – Leotar (subota, 17:30, My TV)

Sloga Meridian – Široki Brijeg (subota, 19:00, Arena Sport)

Posušje – Igman (nedjelja, 17:30)

Susret Velež – Zrinjski je odgođen.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*