Mostarci večeras na platou ispod Starog mosta prave veliki doček zlatnoj Lani Pudar

Svečani doček najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar bit će priređen večeras u 19 sati na platou ispod Starog mosta u Mostaru.

Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara u disciplini delfin organizuju Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka, a očekuje se da plato ispod Starog mosta bude popunjen do posljednjeg mjesta.

Na dočeku Lani će biti i gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji će tada i zvanično objaviti da se u Mostaru počinje graditi olimpijski bazen, objekat o kojem Lana, ali i svi Hercegovci sanjaju već godinama.

“Dužni smo Vam reći da će ovo biti jedino medijsko pojavljivanje Lane Pudar u ovom periodu, jer Lana sa svojim najbližima nakon ovog događaja ide na zasluženi odmor kojeg nije imala od januara ove godine”, naveli su iz Laninog kluba Orka.

Nakon konferencije za medije koja počinje u 19 sati održat će se svečani prijem za sve institucije, firme, ustanove i pojedince koji su pomogli rad Orke u prethodnom periodu.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*