Rafting klub “Tuzlak” organizuje regatu “Tuzla na Neretvi”

Rafterska sezona je na izmaku i malo koju rijeku koja to zaslužuje rafteri Rafting kluba “Tuzlak“ iz Tuzle nisu prevselali. Za kraj je, kao jedna jedna od najljepših,  ostavljena biserna rijeka Neretva, najavljuju iz ovog tuzlanskog kluba.

Veliki porast interesovanja za raftingom u netaknutoj prirodi, do neslućenih razmjera je  razvio komercijalni rafting kao posebnu, potpuno novu i osobenu  turističku granu. Skoro cijelo ljeto uvježbani skiperi su za turiste organizovali brojne i atraktivne spustove niz Neretvu. A rijeka je srednje težine i kraj takvih skipera je kao stvorena za one koji prvi put raftuju.

RK „Tuzlak“, je u saradnji sa Rafting centrom „Džajića buk“ , odlučio da na rijeci Neretvi organizuje prvu promotivno-rekreativnu nekomercijalnu rafting regatu.  Organizovanjem nekomercijalne regate na Neretvi biće promovisane njezine vrhunske ljepote kao jedne od najljepših i najatraktivnijih rijeka na Balkanu. Pored toga susreti raftera će omogućiti prezentaciju i razmjenu raznovrsnih turističkih potencijala Grada Tuzla i opštine Konjic.

Na Manifestaciji se očekuje učešće raftera iz slijedećih gradova: Olovo, Šipovo, Žepče, Tuzla, Visoko, Arilje, Stari Banovci i Konjic sa 13 čamaca i preko 100 veslača.

Rafterska manifestacija pod nazivom „Tuzla na Neretvi“   će se održati od 26.08. do 28.08.2022 godine, sa rafterskim spustom na relaciji Glavatičevo-Džajića buk.

Rafteri iz rafting klubova i gosti iz Bosne i Hercegovine  i Srbije će biti smješteni u Kampu Borašnica na Boračkom jezeru, koji posjeduje odlićan prostor za kampovanje, bungalove i ugostiteljski objekat.

Raftersku manifestaciju „Tuzla na Neretvi“ podržali su Grad Tuzla , Turistička zajednica Grada Tuzle, te prijatelji kluba: Multilab doo, Ekoživot, Volan, Inproz, Profine i Menprom.

( RTV7/ Rafting klub Tuzlak )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*