Liga prvaka: Casillas spasio Real, Schalkeu nedovoljna četiri gola

Fudbaleri Real Madrida i Porta izborili su prolaz u četvrtfinale Lige evropskih prvaka. Dok se Porto lako obračunao sa Baselom, slaviviši sa 4:0, pravu fudbalsku ljepoticu gledali smo u Madridu, gdje je Schalke slavio sa 4:3, ali je ipak eliminisan iz elitnog takmičenja.

Iker Casillas je junak kraljevskog kluba. Iako je primio četiri pogotka, kapiten Reala odbranio je šest udaraca u svoj gol, a posebno su važni bili oni u finišu utakmice kada je tim iz Gelsenkirchena tražio pogodak za prolaz dalje (prvi meč izgubili su sa 2:0 i trebao im je jedan gol za senzaciju).

Njemački tim bio je bolji rival i ne bi bilo nezasluženo da su priredili senzaciju na Santiago Bernabeuu. Huntelaar je bio dvostruki strijelac za Schalke, a po jedan pogodak postigli su Fuchs i Sane. Za Real, dva gola je upisao Ronaldo, a jedan Benzema. Portugalac je večeras stigao do 75 golova u Ligi prvaka i na vjećnoj listi izjednačio se na prvoj poziciji sa Lionelom Messijem.

Zvižduci očajnih navijača Reala na kraju utakmice najbolje oslikavaju šta se večeras dešavalo u Madridu.

Porto nije imao većih problema protiv Basela nakon 1:1 u prvom meču u Švajcarskoj. Kada je Brahimi u 14. minuti pogodio za 1:0 bilo je izvjesno da će Portugalci u četvrtfinale. Domaći su u nastavku razbili rivala, a u listu strijelaca upisali su se i Herrera, Casemiro i Aboubakar.

Susret na Dragao stadionu obilježila je povreda Danila koji je nakon sudara sa golmanom svoga tima kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu.

(faktor/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*