Slovenija: U pucnjavi na magistralnoj cesti ubijen 22-godišnjak

U pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 22 sata na magistralnom putu Mirna Peč – Novo Mesto, kod Brezja u Sloveniji, ubijen je 22-godišnjak, dok su još tri osobe povrijeđene.

Policijski službenici uprave Novo Mesto su sinoć, odmah po pozivu, izašli na mjesto u kojem je došlo do pucnjave.

Nakon angažovanja nekoliko policijskih patrola, osumnjičeni je uhapšen nakon sedam sati potrage i on se trenutno nalazi u pritvoru.

Osumnjičeni je Mirko Pilinger 25-godišnjak koji je pucao u 22-godišnjaka iz Novog Mesta. U pucnjavi su ranjene još tri osobe starosti od 19 do 27 godina, i to žena i dva muškarca, koji su prebačeni u Opštu bolnicu Novo Mesto. Jedan od njih, muškarac sa povredama glave, prebačen je na liječenje u UKC Ljubljana, piše slovenski 24ur.

Prema nezvaničnim informacijama, do sukoba je došlo zbog ljubavne veze. Nezvanično, incident je, kako se navodi, doveo do zasjede na putu, gdje su najmanje tri osobe počele pucati na mlađeg muškarca.

Osumnjičeni Pilinger, s kojim je policija već postupala zbog imovinskih delikata, razbojništva, prijetnji i nanošenja tjelesnih povreda, kao i raznih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, prvobitno je pobjegao sa mjesta nesreće.

Inače, u vezi sa incidentom u toku je intenzivna kriminalistička obrada, pa policija za sada ne može davati više informacija o okolnostima zločina. Detalji događaja bit će predstavljeni medijima u ponedjeljak.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*