Danas prvi četvrtfinalni susreti nogometnog kupa BiH

Prve utakmice četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.

Najzanimljivije utakmice će biti odigrane u Sarajevu i Mostaru. U Sarajevu istoimeni bh. premijerligaš dočekuje banjalučki Borac, dok će u Mostaru biti odigran gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović kazao je kako je gradski derbi mostarskih klubova samo nogometna utakmica te se nada kako će sve ostati u sportskim okvirima.

U sastavu Zrinjskog za nastup zbog ozljeda upitni su veznjaci Ivan Crnov i Velibor Đurić, dok kod Veleža zbog kartona neće biti napadača Anesa Haurdića te Mirze Ćemalovića zbog ozljede, a upitan je i nastup ozlijeđenog Darke Maletića.

Na gradskom derbiju očekuje se oko 300 navijača Veleža, koji će na Stadion pod Bijelim Brijeg stići organizirano autobusima.

Iz policije su najavili kako će učiniti sve da utakmica, koja počinje u 15 sati, prođe u najboljem redu.

S druge strane, šef stručnog štaba koševskog premijerligaša priželjkuje pobjedu bez primljenog gola, ali smatra da današnji meč neće odlučiti polufinalistu.

Ovo će, inače, biti prvi od tri meča koje će u sedam dana odigrati Sarajevo i Borac.

Iste ekipe odmjerit će snage 14. marta ponovo na Koševu u okviru 17. kola Premijer lige BiH, a potom 18. marta u Banjoj Luci u revanšu četvrtfinala Kupa BiH.

U sjeni derbija u Sarajevu i Mostaru, u Gradačcu će snage odmjeriti Zvijezda i Olimpic.

Sarajevski tim u ovoj sezoni Premijer lige BiH igra dosta bolje od domaćina iz Gradačca. Olimpic se nalazi na šestom mjestu ligaške tabele, dok je Zvijezda 14-ta i bori se za opstanak u društvu najboljih.

Trener Olimpica Mirza Varešanović se nada da će teren stadiona ”Banja Ilidža” u Gradačcu biti u boljem stanju nego na posljednjoj prvenstvenoj utakmici između Zvijezde i Sarajeva.

Mladost, zadnjeplasirana ekipa Premijer lige BiH, u Velikoj Obarski će pokušati napraviti iznenađenje protiv favorizovanog Širokog Brijega i spasiti lošu sezonu.

– Kup BiH, četvrtfinale:

SARAJEVO: Sarajevo – Borac (18.00)

VELIKA OBARSKA: Mladost – Široki Brijeg (15.00)

MOSTAR: Zrinjski – Velež (15.00)

GRADAČAC: Zvijezda – Olimpic (15.00)

Revanš mečevi će biti odigrani 18. marta.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*