Petev najavio mečeve Lige nacija, govorio o Pjaniću …

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je danas spisak Zmajeva za utakmice protiv Crne Gore i Rumunije.

Spisak igrača možete pogledati na ovom linku, a Bugarin se potom obratio javnosti. Na početku je odgovorio na pitanje o Miralemu Pjaniću, koji je šokirao sve i iz Barcelone prešao u Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kaže Petev da to neće promijeniti status Pjanića u reprezentaciji.

“Naravno da neće. On je jedan od naših glavnih igrača, pogotovo u junskom okupljanju je odigrao jako dobro. Jedino može nešto promijeniti neka povreda, bolest i sl.“, rekao je Petev i dodao:

“Devedeset posto igrača iz juna su tu i očekujemo puno. Rezultati Crne Gore pokazali su da su ozbiljna ekipa i opasni su u gostima zbog načina na koji igraju. Opasniji nego kući. Najbitnije je da smo spremni na svaku situaciju tokom utakmice i bitno je da ne dođemo u situaciju da moramo pobijediti po svaku cijenu.”

Na pitanje da li to znači da nećemo srljati i preofanzivno igrati protiv Crne Gore u Zenici 23. septembra, rekao je:

“Na koji način ćemo krenuti igrati još ćemo vidjeti. Ima puno vremena i odlučit ćemo. Jako je bitno da pobijedimo, a nije bitan način. Najbitnije je da u svakom trenutku znamo šta radimo tokom utakmice.”

Na pitanje o Vladanu Kovačeviću, koji ponovo nije na spisku istakao je:

“Ne mogu ništa reći. Sve stoji kako je bilo prije. Imamo tri golmana, idemo s njima i to je to”.

Novinare je zanimalo i zašto na spisku nema Halida Šabanovića, koji je ovog ljeta napravio fantastičan transfer u Angers.

“Gledao sam ja tog Šabanovića. U oktobru i novembru on ima prijateljske utakmice i nije lako baciti u vatru nekog novog igrača sada. Dedić je sinoć odigrao 90 minuta, a Mateo je igrao korektno svaki put kada je dobio priliku”, rekao je Petev.

Na spisku nema novih igrača, a Petev je rekao da se to može očekivati u budućnosti.

“Naravno da ima novih igrača, a to ćete vidjeti kada dođe vrijeme za to. Na ovom spisku su igrači koji su iznijeli junske utakmice i nagrađeni su zbog svog profesionalizma. U budućnosti očekujte nove igrače na spisku”, zaključio je Bugarin.


(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*