London: Ministrica Turković odala počast preminuloj britanskoj kraljici Elizabeti II

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković odala je počast u ime Bosne i Hercegovine preminuloj kraljici Elizabeti II u mimohodu u Westminsterskoj palači u Londonu. 

“U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće. Nakon odlaska kraljice Elizabete II ništa više neće biti isto, a svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije kraljice Elizabete II. Ostavila je dubok trag u historiji i bit će upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva“, navela je ministrica u Knjizi žalosti koja je otvorena u Lancaster House, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH. 

Turković su u Lancaster House-u dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Evropu Leo Docherty, te bivši ambasador Velike Britanije Matthew Rycroft. 

Ministrica Turković će sutra predvoditi delegaciju BiH na sahrani kraljice Elizabete II u prisustvu velikog broja svjetskih državnika i funkcionera. 

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*