Zrinjski porazio Igman u Mostaru i nastavio progres na tabeli Premijer lige

Nogometaši Zrinjskog rezultatom 4:0 pregazili su Igman na svom terenu u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako nastavili s napretkom na tabeli.

Aktuelni prvak BiH zbog obaveza u Evropi imao je veliki broj odgođenih utakmica, ali korak po korak napreduje na tabeli i već je stigao do pozicije broj pet, s tim da još uvijek ima tri utakmice manje u odnosu na rivale.

Danas Igman nije imao šta da traži protiv raspoloženih Mostaraca. Samo se čekao prvi pogodak, a on je stigao u 37. minuti. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane, glavom lijepo pogađa Mario Ćuže za vodstvo Plemića.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a onda u nastavku rapsodija prvaka. Već u trećoj minuti nastavka Slobodan Jakovljević udvostručio je prednosti.

U 59. minuti dobra akcija domaćeg tima. Kerim Memija je prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu, a nezaustavljivi Nemanja Bilbija postiže novi gol za svoj tim.

Samo pet minuta kasnije već je bilo 4:0. Ivan Jukić izlazi sam na golmana gostiju i lako ga matira za ovjeru ubjedljivog trijumfa.

Do kraja utakmice Zrinjski je svjesno “stao na loptu”, a gosti nisu imali snage da pokušaju napraviti nešto više u Mostaru.

Ovom pobjedom Zrinjski je došao do pete pozicije s 15 bodova. U narednom kolu dočekat će Slobodu, dok je Igman pao na deveto mjesto s tri boda manje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*