INTERNET, TWITER, FENA

Razoran zemljotres pogodio Meksiko, dvije osobe izgubile život

Razoran zemljotres je pogodio Meksiko u ponedjeljak, a tamošnji seizmolozi navode kako mu je magnituda bila 7.7 po Richterovoj skali, prenosi AP. 

Epicentar je bio na obali Tihog okeana, a civilna zaštita iz Colime, savezne države koja je najjače pogođena zemljotresom, javila je da su pronašli još jedno tijelo. U toku je izvlačenje stradale osobe iz ruševina. Zasad se zna o dvije žrtve koje su stradale pod ruševinama. 

Jedna osoba je ozlijeđena i u glavnom gradu Meksika, Ciudad de Mexicu, ali gradonačelnica Mexico Cityja, Claudia Sheinbaum, rekla je da nema trenutnih izvještaja o šteti u glavnom gradu nakon podrhtavanja, koje se dogodilo na isti dan kao i veliki zemljotresi koji su pogodili zemlju 1985. i 2017. godine.

Jak zemljotres dogodio se manje od sat vremena nakon simulacije alarma u slučaju prirodnih katastrofa, povodom godišnjice dvaju razornih zemljotresa koji su se dogodili prije pet i 32 godine, na isti dan, 19. septembra. 

Meksički mediji prenose izjavu guvernera regije Colima koji je izjavio kako nije tačno da je izdato upozorenje za tsunami. 

FENA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*