U Bijeljini 20. Međunarodni sajam poljoprivrede “Interagro 2022”

U Bijeljini se održava jubilarni 20. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro”, koji je okupio privrednike iz 10 zemalja. Prvi put sajam ima zemlju partnera, a to je Sjeverna Makedonija.

Poljoprivredni sajam u Bijeljini svrstava se u grupu najznačajnijih poljoprivrednih manifestacija u regionu. Tokom tri sajamska dana posjetioci su imali priliku da vide ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, pribora za lov i ribolov, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane, te mineralnih đubriva.

Ratomir Draganić, vršilac dužnosti direktora preduzeća “Grad”, koje je organizator sajma, rekao je da je među rekordnih 243 izlagača iz 10 zemalja i izlagač iz Kraljevine Jordan.

Sajam je otvorila predsjednica RS Željka Cvijanović. Podršku održavanju Sajma dalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a otvaranju je prisustvovao resorni ministar Boris Pašalić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac, ministar transporta i komunikacija u Vijeću ministara Vojin Mitrović i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.  Sajam je podržala i Gradska uprava Bijeljina.

Sajamska manifestacija održava se u kompleksu Agrotržnog centra Bijeljina. Ulaz za posjetioce je besplatan.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*