Rukometaši Slobode dočekuju ekipu Iskre iz Bugojna

Rukometni klub „Sloboda“ je održao press konferenciju pred utakmicu sa Rukometnim klubom „Iskra“ Bugojno.

Utakmica četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se 01. oktobra, u 19 sati. Na press konferenciji medijima su se obratili trener naše ekipe Siniša Markota i rukometaš Benjamin Čičkušić.

 „Očekuje nas treća domaća utakmica, u goste nam dolazi ekipa Iskre iz Bugojna. Smatram da je ekipa Iskre puno kvalitetnija nego što je bila u prošloj sezoni, kada su tek u završnim kolima osigurali opstanak. Očekuje nas jedna teška utakmica, nadam se da ćemo odigrati puno, puno bolje nego u Trebinju, da ćemo dati 120% od sebe, da će koncentracija biti maksimalna i da ćemo nastaviti niz nepobjedivosti u Mejdanu“, izjavio je trener Siniša Markota.

Prisutnima se obratio i Benjamin Čičkušić, koji igra protiv svoje bivše ekipe.

„Kao što je trener već rekao, očekuje nas utakmica protiv ekipe Iskre iz Bugojna, ekipe u kojoj sam igrao pa možda ne mogu dati nekakav objektivan komentar. Ono što je sigurno jeste da je Iskra dobila na nekoj širini, dobili su dva- tri nova igrača uz stare igrače koji su tu bili, sigurno da će predstavljati malo teži zalogaj za sve ekipe. Ovo je sigurno teža utakmica nego što očekujemo i ako želimo pobijediti moramo biti maksimalno fokusirani od prve minute, dati svoj maksimum na terenu i vjerujem da na taj način rezultat neće izostati“, zaključio je Čičkušić.

Još jednom napominjemo da se utakmica protiv ekipe Rukometnog kluba „Iskra“ Bugojno igra u Mejdanu od 19 sati.

RK Sloboda

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*