Koncert sevdalinki u Tuzli

Velikim godišnjim koncertom u subotu, 14.marta bit će obilježeno 14 godina postojanja i uspješnog rada Udruženja „Sevdalije“ Tuzla. Bit će ovo prilika da se kroz izvođenje tradicionalnih pjesama afirmiše očuvanje bogate muzičke baštine BiH.

Tokom višesatnog programa predviđeni su nastupi: Ramize Milkunić,Andrije Števanića, Safeta Dedajića, Reufa Fekovića, Vesne Hadžić, Faruka Repovca, Arifa Alajbegovića, Nune Pirić, Arifa Ahmetaševića, Mirsada Ahmetaševića, Tanje Petrović, Refika Šubića, Nedžada Smajlovića, Senada Gračića, Feride Kavgić, Mehe Mujakića, Mirsade Šabanović, Suada Softića, Zumrete Mahmudbegović, Zade Kasumović, Džavida Pamukovića i Azre Husarkić i drugih.

Sve izvođače pratit će orkestar Udruženja „Sevdalije“ pod vođstvom Abaza Bijedića.

Cijena ulaznice je 10 KM, a kompletan prihod namijenjen je za finansiranje daljeg rada udruženja, koje je neprofitno i zasnovano na volonterskom radu ljubitelja tradicionalne pjesme sevdalinke.

Organizatori subotnjeg koncerta su pozvali sve zainteresovane da im se pridruže ove lijepe večeri, koja će biti u znaku pjesme i plesa.

(RTV7/Sevdalije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*