Završna konferencija projekta “Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom na teritoriji gradova Užica i Tuzle”

U sklopu projekta “Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom, na teritoriji gradova Užica i Tuzle“ (BWL), koji se realizira kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020, uz kofinansiranje Evropske unije u Tuzli će biti upriličena završna konferencija projekta “Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom na teritoriji gradova Užica i Tuzle”.

Projekat finanasira EU u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), a partnerski ga realizuju “Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko” Užice, JKP “Komunalac” Tuzla i Centar za ekologiju i energiju Tuzla.

Konferencija će biti održana u Tuzli, 20. oktobra, od 11,00 do 14,00 sati. Na konferenciji će se predstavnici medija i ostali učesnici upoznati o realiziranim projektnim aktivnostima uvođenja sistema upravljanja kabastim otpadom u Užicu i Tuzli, o postignutim rezultatima koji utiču na poboljšanje održivog i okolišno prihvatljivog rada komunalnih preduzeća ovih gradova i ispunjenja obaveza Bosne i Hercegovine i Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Dodatno će se razgovarati o mogućostima unapređenja upravljanja kabastim otpadom u BiH.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*