UNDP – Nove info sesije projekta EU4AGRI-Recovery

Povodom objavljenog Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini, projekt EU4AGRI-Recovery kojeg finansira Evropska unija održat će informativne sesije u Tuzli, Doboju i Trebinju.

Sesija u Doboju bit će održana 12. oktobra u 10 sati u Sali regionalne privredne komore RS, istog dana bit će održana u Tuzli u 14 sati u u Privrednoj komori TK, dok će u Trebinju sesija biti održana 13. oktobra u 12 sati u Gradskoj vijećnici.

Za prisustvo sesijama potrebno je registrovati učešće putem web stranice eu4agri.ba najkasnije do srijede, 12. oktobra do 9 sati.

Osim najavljenih sesija, u petak 9. septembra u 11 sati održana je info sesija putem Facebook stranice EU4AGRI kao i info sesije u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Brčkom i Bihaću.

Kroz taj javni poziv, vrijedan 2,8 miliona KM, Evropska unija podržat će ulaganja u poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele da svoje poslovanje usmjere na resursno efikasnu i čistiju proizvodnju putem zelenih, digitalnih i cirkularnih poslovnih modela kao i implementiraju principe održivosti i poboljšanja efikasnosti resursa te osiguraju bolji pristup tržištima i potrošačima kroz digitalizaciju.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od od 20.000 KM do 80.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat finansirati maksimalnih 85 posto ukupnog iznosa kroz mjeru podrške.

Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga, najavljeno je iz UNDP-a.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*