Sastanak sa predstavnicima švedske organizacije “Ship to Bosnia — brod ka Bosni”

Danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Jasmin Imamović održao sastanak sa delegacijom iz Švedske,podsjetivši ih,prije svega,na zahvalnost gradjana za realizaciju  prethodnih projekata ostvarenih  u saradnji sa organizacijom “Ship to Bosnia — brod ka Bosni”, a riječ je o  izgradnji Kuće solidarnosti u Lipnici.

Povod za sastanak su bili projekti koje Grad Tuzla planira realizovati u budućnosti. Gradonačelnik se zahvalio gostima na posjeti i istakao velikodušnost Švedske koja je tokom ratnih godina pomagala BiH i primila veliki broj naših građana kao izbjeglice.

Prisutni gosti su se upoznali sa trenutnom situacijom u lokalnoj zajednici, a gradonačelnik Imamović je govorio o posljedicama demonstracija, klizištima i njihovoj sanaciji, te prioritetima za ovu godinu. Posebno je istakao vrijednost projekta vodosnabdijevanja u Lipnici, gdje se nalazi Kuća solidarnosti, a koji će biti započet ove godine.

Gosti, predstavnici švedske organizacije “Ship to Bosnia”prenijeli su pozdrave Gradonačelniku od gospodina Leifa Janssona koji nažalost nije mogao doći u Tuzlu, a koji je jedan od pokretača inicijative za izgradnju Kuće solidarnosti i drugih projekata pomoći BiH i Tuzli.

(rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*