“Nahla” Tuzla organizuje besplatnu radionicu o anksioznosti, stresu i kriznim situacijama kod studentica

Klub mladih Tignum Tuzla Vas poziva na besplatnu radionicu „Anksioznost, stres i krizne situacije kod studentica – kako ih prepoznati, suočiti se i oporaviti“ koja će se održati 25.10.2022. godine u 17,30 sati u Edukacijskom centru „Nahla“ Tuzla.

Svakodnevne stresne situacije zahtijevaju stalno prilagođavanje i mogu biti zahtjevne za pojedinca, a niz faktora utiče na to kako ćemo se izboriti sa situacijom u kojoj se nalazimo. S tim u vezi, vjerujemo da ulaganje u mentalno zdravlje mladih, dovodi do pozitivnog razvoja ličnosti, smanjenja i prevencije stresa i sagorijevanja, te doprinosi sprječavanju razvoja anksioznosti i depresije. Razvojem samopouzdanja i samopoštovanja, povećava se i međusobna tolerancija saradnja.

Radionica je podjeljena u dvije tematske cjeline:

  1. Edukacija o emocijama i stresu: Mobilizacija vlastitih potencijala (emocije i potrebe – kako ih prepoznati i čemu služe? Doživljaj i percepcija okidača/stresora iz okoline i vlastitog života)
  2. Iskustvena razmjena kroz analizu slučaja (otkrivanja i razumijevanja stresnih situacija, izražavanje vlastitog stava i mišljenja, analiza slučaja i zajedničko promišljanje)

Ova radionica je besplatna za sve učesnice, a namijenjena je svim mladim djevojkama dobi između 18 i 25 godina. Ukoliko Vas ova tema zanima, prijaviti se možete OVDJE. Požurite jer broj mjesta je ograničen. Prijave ostaju otvorene do 22.10.2022. do 18,00 sati.

Predavačica na ovoj radionici je Alma Tihić, magistrica društvenih nauka iz područja psihologije i akreditovani geštalt psihoterapeutkinja u Evropskoj asocijaciji za geštalt psihoterapiju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*