Bez golova u duelu Sloboda i Tuzla Cityja

Tuzlanski derbi između Slobode i Tuzla Cityja koji je danas odigran u okviru 15. kola nogometne Premijer lige BiH završen je bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 0:0.

Prvo uzbuđenje vrijedno spomena vidjeli smo u 31. minuti kada je Mehmedović uposlio Vranješa, a nogometaš Slobode sa 20 metara šutirao preko gola. Ubrzo nakon toga, Osmić je prebacio loptu na drugu stativu, tamo je bio Bekić, ali nije uspio zahvatiti je i poslati u mrežu.

Nastavili su nogometaši Slobode s boljom igrom i ubrzo su imali novu šansu, ovaj put preko Bekića, ali njegov udarac je odbranio Fejzić, da bi u nastavku akcije Vošnjak izblokiran.

Najbolju šansu za Tuzla City imao je Elleuet u 47. minuti kada je šutirao preko gola, a do kraja susreta rezultat se nije promijenio i tuzlanski derbi je završen bez pobjednika i bez pogodaka.

Zanimljivo, Sloboda ni nakon 12 utakmica nije uspjela doći do pobjede protiv gradskog rivala, a posljednji put su pobijedili Tuzla City sada već davne 2018. godine.

Sloboda ostaje na posljednjem mjestu na tabeli, a sada imaju 13 osvojenih bodova. S druge strane, Tuzla City ima 20 osvojenih bodova i nalaze se na petoj poziciji.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*