Tuzla City odolio napadima Zrinjskog i prekinuo veliki niz aktuelnog prvaka na domaćem terenu

U zaostaloj utakmici 7. kola m.tel Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog i Tuzla Cityja su na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrali meč bez golova (0:0). Tako je zaustavljena serija od sedam uzastopnih domaćih pobjeda Mostarca, koji su uprkos tome ostali usamljeni na vrhu.

Prvo poluvrijeme donijelo je po jednu izrazitu šansu na obje strane, a prvi je prijetio Zrinjski u 6. minuti. Janković je izvanredno šutirao sa 16 metara, ali je Barcola panterskom intervencijom izvadio loptu ispod same prečke.

Gosti su mogli do prednosti u 37. minuti kada je Dario Ferreyra lijepo uposlio Eleoueta, a ovaj odigrao povratnu loptu za Mišića, čiji je udarac iz blizine sjajno odbranio Soldo.

U nastavku je Zrinjski napadao, a veliku šansu su imali u 60. minuti kada je Bilbija izašao sam ispred Barcola, ali je golman Tuzlaka odbranio. Tri minute kasnije Malekinušić je bio blizu pogotka, ali je njegov udarac na gol-liniji izblokirao Čeliković.

U 75. minuti iznenadna šansa ukazala se gostima, ali udarac Karića u situaciji jedan na jedan izvanredno je zaustavio Soldo, te je do kraja ostalo 0:0.

Zrinjski će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu, dok Tuzla CIty dočekuje Željezničar.

Rezultat:

Zrinjski – Tuzla City 0:0

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*