Sarajevo, BiH - 16. decembar 2021: Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je danas Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Ristu Lečića optužbi za izazivanje mržnje zbog aktivnosti koje su preduzeli na skupu Ravnogorskog pokreta u martu 2019. godine u Višegradu. Prvostepeno vijeće Suda BiH danas je izreklo prvostepenu presudu trojici pripadnika Ravnogorskog pokreta optuženima za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Podignuta optužnica zbog neovlaštenog međunarodnog prometa droge

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Davuda Šabića (27) koji se tereti za neovlašteni međunarodni promet više od 15 kilograma droge, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Šabić se tereti da je u februaru, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi izvršio neovlaštenu nabavku i međunarodni promet 15,78 kilograma amfetamina i 512 tableta metilendioksimetamfetamin ekstazi (MDMA) sa područja zemalja EU na područje BiH.

Navedena droga na ilegalnom narko-tržištu dostiže vrijednost od više desetina hiljada KM.

Navedenu drogu zapakovanu u pvc vreće, optuženi je sakrio u rezervoar goriva u automobilu kojim je upravljao, a drogu su nakon izvršenog pretresa oduzeli pripadnici Federalne uprave policije.

Optuženi se tereti da je u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi izvršio neovlašten međunarodni prenos, prevoz, držanje i izvoz supstanci koje su propisom proglašene za drogu, čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.
 
Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*