Kompletirano 16.kolo Premijer lige BiH: Poraz fudbalera Tuzla Cityja od Željezničara

Fudbaleri Tuzla Cityja su danas u Srebreniku u posljednjoj utakmici 16.kola Mtel Premijer lige Bosne i Hercegovine, doživjeli neugodan poraz od sarajevskog Željezničara rezultatom 1:2.

Gosti su nakon nešto bolje igre do zasluženog vodstva došli u 40.minuti, kada je Santos prošao po lijevog strani, golman Barcola je loše intervenisao, lopta dolazi do Amoaha, koji je bez problema posprema u mrežu. To je ujedno bio rezulatat prvog poluvremena.

Željezničar je vodstvo udvostručio u 57. minuti. Štilić se dugo namještao i uputio udarac, lopta se odbila od Mehidića i prevarila golmana, te završila u mreži za 0:2. Domaći su smanjili 12 minuta prije kraja regularnog dijela, kada Pantelić pogađa na asistenciju Mešinovića, što je ispostavit će se i konačan rezultat.

Dodajmo da su Plavi iz Simin Hana susret završili sa igračem manje, jer je u 64.minuti kapiten Nukić dobio drugi žuti karton. U 17.kolu Tuzla City će nakon ovog poraza na gostovanje Leotaru u Trebinje, gdje će pobjeda biti jedina moguća opcija, ukoliko žele da se vrate u borbu za plasman u evropska klubska takmičenja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*