Premijer liga BiH u futsalu: Salines sa Mostarom odigrao 5:5, pobjeda Bosne Kompred u Gornjem Vakufu/Uskoplju

Futsaleri Salinesa i mostarskog Starog Grada podijelili su bodove u 4. kolu Premijer lige BiH odigravši u maloj dvorani tuzlanskog “Mejdana” 5:5.

Bio je ovo derbi u kojem se zaista imalo šta vidjeti, lijepih poteza, dobrih odbrana golmana, ali i njihovih užasnih reakcija koje su kumovale golovima, te fenomenalni Bilal Jelić koji je četiri puta tresao mrežu domaćih i asisitrao kod petog gola.

Salines je odigrao zaista odličnu utakmicu i imaju za čim da žale što nisu ostavili puni plijen u Tuzli. Naročito se to može reći za prvo poluvrijeme gdje su poveli 3:0, igrali odlično, ali su onda za kratko vrijeme dopustili aktuelnom prvaku da se vrati u susret, a to se ne smije raditi.

Poveo je Salines već u drugoj minuti susreta kada sudije dosuđuju indirekt zbog vraćanja lopte golmanu, a poslije indirekta u namjeri da izblokira loptu Kahvedžića ona pogađa u ruku i to je penal za domaće. Ahmadpour brani prvi udarac Miloša Radujkovića, ali je Benjamin Smajić na pravom mjestu i šalje loptu u gol za 1:0. Do drugog gola Salines dolazi još jeftinije. Ovaj put je lopta u ruku dok je bio na zemlji pogodila Slobodana Rajčevića, a Denis Isanović kada gotovo nije znao šta će sa loptom i pod prijetnjom oduzimanja lopte šutira i pogađa pored slabo postavljenog Ahmadpoura za 2:0. U 13. minuti već je 3:0 za domaće. Korner je izveo Denis Isanović, a Senahid Mujić se ubacuje u peterac i pogađa za 3:0.

Mostar SG brzo uzvraća prvim golom Bilala Jelića u bližu stativu za 3:1. Salines je brzo ušao u problem sa faulovima, napravili su četiri, a onda su se nekoliko minuta uspjeli sačuvati od petog, međutim prave peti, a potom i još dva brza za dva kaznena udarca koja u gol rutinski prevara Bilal Jelić za 3:3.

Devetnaesta minuta donosi novo vodstvo Jarčeva. Nesporazum Ahmadpoura i Šešelja rezultuje autogolom igrača Mostara i Salines opet ima vodstvo, ali ne zadugo, jer Bilal Jelić četvrtim golom nakon dosuđenog indirekta jer domaći golman nije na vrijeme izbacio loptu iz ruke, donosi Mostarcima novo izjednačenje i na odmor se odlazi sa 4:4.

Do petog gola Salines dolazi poslije još jedne velike greške Ahmadpoura. Bio je brzoplet, želio je da brzo nastavi sa igrom, no nije vidio da mu sa leđa dolazi domaći igrač i to drugim golom kažnjava Senahid Mujić, ali na drugoj strani mu se revanšira i domaći golman kada je imao volej Aladžića već gotovo uhvaćen, ali mu se lopta izmigoljila i završila u golu za 5:5.

Mostarci su u posljednjih 10 minuta pokušali sa viškom da dođu do punog plijena, Bilal Jelić je imao još dvije sjajne prilike za peti gol, ali golman domaćih i prečka nisu dozvolili slavlje, dok je na drugoj strani i Todorić u posljednjoj sekundi imao priliku, ali je lopta završila tik pored praznog gola.

Na kraju, 5:5 u jednom zanimljivom derbiju iz kojeg su obje ekipe na kraju izašle sa aplauzima. 

Futsaleri Bosne Kompred savladali su u 4. kolu Premijer lige BiH Slogu u gostima sa 4:2 i tako stigli do drugog uzastopnog trijumfa nakon dva startna poraza.

Imaće za čim Sloga da žali u ovom susretu. Tik nakon što je Vahid Halilović pogodio stativu iz zicer pozicije gosti stižu do vodstva od 1:0. Pogodio je Mehmed Ramić na asistenciju Slavena Matijaševića.

Uslijedio je nakon toga period igre gdje su i jedni i drugi imali svoje šanse da postignu gol, međutim nisu uspjevali, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0 za goste.

Do drugog gola Bosna Kompred stiže u 26. minuti. Poslije prekida Hadžialjevića šutirao je Matijašević, golman domaćih Delić je odbranio šut, ali je neoprezna bila odbrana domaćih, lopta dolazi do Mehmeda Ramića koji po drugi put trese mrežu domaćih.

Pokušali su futsaleri Sloge sa viškom da se vrate u meč, nisu uspjeli, a u 35. minuti na prazan gol pogađa Eldin Hadžialjević za velikih 3:0 i već tada je bilo jasno da će pobjeda put Tuzle. Nevres Okačić je u 38. minuti pogodio i za 4:0, a sa dva gola Ahmeda Bilkana u samom finišu samo je zaključena ova utakmica pobjedom Tuzlaka 4:2. 

(4plus1.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*