(VIDEO) Zlatko Dukić dobitnik nagrade za životno djelo

Povodom Svjetskog dana slobode medija, Društvo novinara BiH je u Sarajevu dodijelilo nagrade za 2023. godinu.

Tako je nagradu za životno djelo osvojio Zlatko Dukić, novinar i pisac koji se ni u penziji ne ustručava da se “lati pera”.

Izdao je 46 knjiga, od čega 36 romana, sedam knjiga novinskih tekstova i tri knjige sa pripovijetkama. Još od studentskih dana na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, neprekidno, već više od 50. godina piše za novine, radio i televiziju.

Veliki trag ostavio je i u kolektivu Televizije Tuzla od 1991. – 1997. godine kao urednik i novinar, kao i u kolektivu u Radio Tuzli, kada je od 1997. do 2001. godine bio direktor.

Za RTV 7 Tuzla, Dukić je govorio o značaju nagrade koju je osvojio, novinarskom pozivu, kao i o aktivnostima SABNOR-a TK, čiji je predsjednik.

Podsjećamo, danas je u Tuzli održana tradicionalna akademija, koju Savez antifašista i boraca NOR-a TK organizuje povodom 9. maja, 79. godišnjice pobjde nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, Dana Evrope, Dana antifašizma i Dana Zlatnih ljiljana. Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na tradiconalnom konkursu SABNOR- a TK povodom ovog značajnog datuma.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. I want to convey my affection for your generosity for persons that need guidance on this area. Your special dedication to getting the solution throughout appeared to be exceedingly interesting and have usually permitted guys just like me to attain their endeavors. Your new helpful guide denotes a great deal a person like me and even more to my colleagues. Thank you; from everyone of us.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*