(VIDEO) Zlatko Dukić dobitnik nagrade za životno djelo

Povodom Svjetskog dana slobode medija, Društvo novinara BiH je u Sarajevu dodijelilo nagrade za 2023. godinu.

Tako je nagradu za životno djelo osvojio Zlatko Dukić, novinar i pisac koji se ni u penziji ne ustručava da se “lati pera”.

Izdao je 46 knjiga, od čega 36 romana, sedam knjiga novinskih tekstova i tri knjige sa pripovijetkama. Još od studentskih dana na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, neprekidno, već više od 50. godina piše za novine, radio i televiziju.

Veliki trag ostavio je i u kolektivu Televizije Tuzla od 1991. – 1997. godine kao urednik i novinar, kao i u kolektivu u Radio Tuzli, kada je od 1997. do 2001. godine bio direktor.

Za RTV 7 Tuzla, Dukić je govorio o značaju nagrade koju je osvojio, novinarskom pozivu, kao i o aktivnostima SABNOR-a TK, čiji je predsjednik.

Podsjećamo, danas je u Tuzli održana tradicionalna akademija, koju Savez antifašista i boraca NOR-a TK organizuje povodom 9. maja, 79. godišnjice pobjde nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, Dana Evrope, Dana antifašizma i Dana Zlatnih ljiljana. Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na tradiconalnom konkursu SABNOR- a TK povodom ovog značajnog datuma.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*