(Video) U programu RTV7 predstavljamo autobiografski film Belme – Islamović Omerović “Oprostiti neoprostivo”, gubitak ruku ju je podstakao da se počne moliti Bogu

Projekcija dokumentarnog filma: ”Oprostiti neoprostivo” , bit će upriličena večeras u Kino ”Kaleidoskop” Tuzla. Film je autobigrafskog karaktera, te će prikazati život Projekcija dokumentarnog filma: ”Oprostiti neoprostivo” , bit će upriličena u Kino ”Kaleidoskop” Tuzla. Film je autobigrafskog karaktera, te će prikazati život Belme Islamović Omerović, koja je rodom iz Mostara, a trenutno živi u Teksasu.

Film je baziran na Belminoj priči koja počinje sa njenih 19 godina, kada je nažalost tokom agresije na Mostar izgubila obje ruke, i postala osoba sa invaliditetom. , koja je rodom iz Mostara, a trenutno živi u Teksasu. Gubitkom ruku, smatrala je da je njen život gotov, te da neće postići ništa od onoga što je danas postigla. Gubitak ruku ju je podstakao da se počne moliti Bogu, to jestet da se okrene ka duhovnom putu. To joj je dalo vjetar u leđa i od tog trenutka počinje transformacija njenog života.

Postala je jak motivator, te je mnoge osobe odvratila od samoubistva. Ostale detalje saznajte u nastavku razgovora sa Belmom Islamović – Omerović.

(RTV7)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*