Sarajevo, BiH - 16. decembar 2021: Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je danas Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Ristu Lečića optužbi za izazivanje mržnje zbog aktivnosti koje su preduzeli na skupu Ravnogorskog pokreta u martu 2019. godine u Višegradu. Prvostepeno vijeće Suda BiH danas je izreklo prvostepenu presudu trojici pripadnika Ravnogorskog pokreta optuženima za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Sud BiH – Potvrđena optužnica u predmetu Elvira Breko i drugi

Sud Bosne i Hercegovine je 13. oktobra 2022. godine potvrdio optužnicu u predmetu Elvira Breko i drugi kojom se optužena Elvira Breko tereti za počinjenje krivičnog djela porezna utaja ili prevara, a pravno lice „BAT TRANS“ d.o.o. Živince krivičnog djela porezna utaja ili prevara iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U optužnici se, između ostalog, navodi da optužena Elvira Breko, u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2019. godine, u svojstvu osnivača i odgovorne osobe u pravnom licu „BAT TRANS” d.o.o. Živinice, nije izvršila obračun i prijavljivanje poreza na dodatnu vrijednost u ukupnom iznosu od 81.458,90 KM, za koji iznos je oštećen budžet BiH – saopćeno je iz Suda BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*