(Video) Imamović prihvatio osvojeni mandat zastupnika: Ponosan na to što je Tuzla ostala simbol otvorenosti, tolerancije, jednakosti i zajedničkog života

Nakon više od dvije decenije neprekidnog rada na čelu Gradske uprave gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, prihvatio je osvojeni mandat zastupnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, što podrazumjeva podnošenje ostavke na mjesto gradonačelnika. Svoju odluku saopštio je na današnjoj press konferenciji, na kojoj se ujedno zahvalio građanima zbog dugogodišnje podrške, za šta će nastaviti pokazivati zahvalnost svojim radom u narednom periodu.

Imamović se ujedno zahvalio svojoj porodici, svom timu, uposlenicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, kao i vijećnicima koji su od 2001. godine glasali za njegove prijedloge i projekte koji su bili usmjereni na poboljšanje kvalitete života građana.

U svom dosadašnjem radu izuzetno je ponosan na brojne infrastrukturne projekte, razvoj turizma, zaštitu javne imovine, ali najponosniji je na to što je Tuzla ostala simbol otvorenosti, tolerancije, jednakosti i zajedničkog života. Tuzlanski model potrebno je prenijeti na viši, državni nivo, smatra Imamović, za šta će se zalagati u budućem radu .

Angažman u Parlamentarnoj skupštini BiH planira iskoristiti za još veći doprinos razvoju Tuzle i biračke jedinice koja ga je podržala na posljednjim izborima.

Tokom press konferencije saopštio je da je za mjesto vršioca dužnosti gradonačelnika predložen Zijad Lugavić, rukovodilac Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, o čemu će glasati Gradsko vijeće na narednoj sjednici.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika trebali bi biti održani u roku od 90 dana od dana prestanka mandata dosadašnjeg gradonačelnika.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*