TK izabrao delegate za Dom naroda Parlamenta FBIH

Na danas održanom nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona izvršen izbor delegata za Dom naroda Federalnog parlamenta.

Prema rezultatima glasanja, iz reda bošnjačkog naroda u Dom naroda ući će Dževad Hadžić iz SDP-a, Muamer Zukić iz SDA, Senad Alić doskorašnji član PDA, sada nezavisni poslanik, te Izen Hajdarević iz NiP-a. U žrijebu su se našli Damir Šišić iz reda SDA i Asmir Hasić iz SbiH, koji su dobili jednak broj glasova.

Kada je riječ o delegatima iz reda srpskog naroda, u Dom naroda Parlamenta FBiH ući će Slađan Ilić iz SDP-a i Žarko Vujović iz DF-a. O trećem imenu odluku će donijeti Centralna izborna komisija BiH na osnovu broja glasova osvojenih na izborima.

CIK će odlučivati i o tome da li će u Dom naroda Silva Banović ili Boris Krešić iz reda hrvatskog naroda. Iz reda ostaliH, u Dom naroda Parlamenta FBiH ulazi Sandra Imširović iz DF-a.

Tuzlanski kanton prvi je u Federaciji koji je izabrao delegate u pomenuto zakonodavno tijelo, a naredni korak je početak formiranja vlasti na nivou Kantona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*