DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Kalidou Koulibaly of Senegal looks on during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Senegal and Netherlands at Al Thumama Stadium on November 21, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Mike Hewitt - FIFA/FIFA via Getty Images)

Trijumf Nizozemske na startu Svjetskog prvenstva u Kataru

Fudbalska reprezentacija Nizozemske ostvarila je pobjedu protiv Senegala rezultatom 2:0 u prvom kolu grupe “A“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

U dosta izjednačenoj i veoma čvrstoj utakmici na stadionu Al Thumama u Dohi obje selekcije su imale nekoliko dobrih prilika da dođu do pobjede, a jednu su iskoristili Nizozemci.

U nekoliko navrata Nizozemci su zaprijetili preko Virgila van Dijka i Stevena Beghuisa, koji su bili neprecizni. Odličnu šansu za Senegal u 64. minuti imao je Boulaye Dia koji sjajno šutirao iskosa s desne strane, a Andries Noppert veoma dobro odbranio.

Ipak, Nizozemska u završnici uspijeva doći do vodstva. Sedam minuta prije kraja Cody Gakpo je sjajno reagovao na centaršut Frenkiea de Jonga i udarcem glavom pogodio senegalsku mrežu. Konačan rezultat postavio je Davy Klassen u devetoj minuti sudijske nadoknade.

U prvom duelu grupe “A“ sinoć je Ekvador rezultatom 2:0 savladao domaćina Katar.

BHRT/RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*