(Video) Intervju sa gradonačelnikom Tuzle: „Bilo je mnogo odricanja tokom karijere ali je vrijedilo! Trebamo sačuvati ovo što imamo i to dalje razvijati “

Jasmin Imamović je od početka profesionalnog angažmana bio vezan za organe Općine Tuzla. Karijeru je počeo u Upravi za imovinsko – pravne odnose, potom u Međuopćinskom javnom pravobranilaštvu, nakon čega je obnašao funkciju sekretara Skupštine općine Tuzla, a nakon toga i sekretara Općinskog vijeća. Skupština općine Tuzla je, odmah poslije rata, Imamovića nagradila najvišim gradskim priznanjem, Plaketom sa zlatnim grbom, za zasluge u otporu agresiji i jednakoj zaštiti prava svih građana Tuzle.

Za načelnika Općine Tuzla izabran je 2001. godine i tu funkciju obnašao je sve do proglašenja Tuzle Gradom 2014., kada postaje gradonačelnik.

Na Općim izborima 2022. godine kandidovao se za državni Parlament, i nakon osvojenog mandata postao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Nakon 22. godine aktivnog angažmana na čelu Grada, Imamović se oprostio od posla koji ga je snažno vezao za Tuzlu i građane. Iako su osjećanja pomiješana, smatra da je došlo vrijeme za promjenu.  Angažman na novom radnom mjestu planira iskoristiti da još više doprinese daljem razvoju Tuzle.

Šta je obilježilo njegovu karijeru, na šta je najviše ponosan, za šta će se zalagati u daljem angažmanu, saznajte u intervjuu koji je dao za RTV7.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*