(Video) Milosavljević: TKT Fest i ove godine nudi sjajne predstave

Večeras na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla počinje Internacionalni teatarski festival XX TKT Fest – Dani akademskog teatra 2022, pod motom „NOVA STRANICA ZA NOVE TEATRALIJE“. Značajni jubilej teatra otvorit će Zijah Sokolović sa predstavom “Lijevo desno glumac”.

Veliko glumačko ime, kako u pozorišnom tako i u filmskom svijetu, gostovao je sa gotovo svim svojim predstavama na festival. Prije početka predstave publika će imati priliku pogledati pozorišno-dokumentarnu izložbu “TKT-fest kontinuiteta sa Zijahom Sokolovićem” neraskidivost teatarske simbioze, autora Srđana Vukadinovića, teatrologa.

Kao i u posljednjih godina, TKT fest će do kraja festival 23. decembra, ugostiti predstave iz regiona, pružajući našoj publici kvalitetan i žanrovski različit repertoar. Poslije devetnaest realizovanih formata TKT-festa, dvadeseti po redu se organizuju u bitno drugačijim prostornim, a samim time i organizacijskim i produkcijskim uslovima, istakla je između ostalog Ivana Milosavljević direktorica Teatra kabare Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.